V ideálním světě a v ideálním případě by bylo nejlepší nepoužívat žádné cukry a vše sladit jen ovocem, ale co je dneska ideální? ☺ Ideální je vybrat kompromis. Pokud už potřebujete něco dosladit, šáhněte po sladidle s nízkým glykemickým indexem a vyhněte se tím jednoduchým cukrům. Máme pro vás tři ideální varianty:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1) TŘTINOVÁ MELASA⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hustý sirup je vedlejším produktem výroby cukru z cukrové třtiny. Má nízký obsah cukrů s převahou glukózy a fruktózy a vyšší podíl bílkovin a minerálů. Hodí se tak perfektně jako sladidlo pro děti. Je výtečnou náhražkou běžných sladidel a součástí tradičních amerických dezertů.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2) JAVOROVÝ SIRUP ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vařením a rafinací (filtrováním) šťávy z javorů se získává javorový sirup. Má specifickou, celkem výraznou chuť a vůni připomínající karamel. Tradičně se jím dochucují lívance a palačinky, ale použijte ho všude tam, kam chcete dodat jeho specifickou chuť – snídaňové kaše, dezerty, domácí granola, nápoje, klidně i do pečení… ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3) SIRUP Z JEČNÉHO SLADU⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Výhodou je jeho nízká glykemická hodnota a široké spektrum minerálních látek, které obsahuje. Jemně sladí a má úžasnou vůni a výraznou sladovou chuť, která je patrná i při pečení nebo v doslazeném pudinku. Upečete s ním ty nejvoňavější preclíky i křehoučké sladové sušenky. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tak hurá do pečení.☺ Všechny tyto produkty u nás najdete v BIO kvalitě. Těšíme se na Vaše recepty!⠀⠀